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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBROWN, G. G.; FEIJOO, A.; CALLAHAM, M. A. Jr. Impacts of the Latin American Meetings on Oligochaete Ecology and Taxonomy (ELAETAO) on earthworm and enchytraeid research in Latin America. In: INTERNATIONAL OLIGOCHAETE TAXONOMY MEETING, 5., 2011, Beatenberg. Book of abstracts. Bern: Swiss National Science Foundation, 2011. Disponível na internet.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCALLAHAM, M. A.; BUTT, K. R.; LOWE, C. N. Stable isotope evidence for marine-derived avian inputs of nitrogen into detrital foodwebs on the Isle of Rum, Scotland, UK. In: INTERNATIONAL COLLOQUIUM ON SOIL ZOOLOGY, 15; INTERNATIONAL COLLOQUIUM ON APTERYGOTA, 12., 2008, Curitiba. Biodiversity, conservation and sustainabele management of soil animal: abstracts. Colombo: Embrapa Florestas. Editors: George Gardner Brown; Klaus Dieter Sautter; Renato Marques; Amarildo Pasini. 1 CD-ROM.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCALLAHAM, M.; BROWN, G. G.; FRAGOSO, C.; SNYDER, B.; JAMES, S. Earthworms in the non-glaciated Americas: intentional introductions, invasions, soil quality indicators, and interactions with native species. In: INTERNATIONAL COLLOQUIUM ON SOIL ZOOLOGY, 16., 2012, Coimbra. Book of abstracts. Coimbra: University of Coimbra, 2012. P. 97.

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4.Imagem marcado/desmarcadoPOTAPOV, A. M.; SUN, X.; BARNES, A. D.; BRIONES, M. J. I.; BROWN, G. G.; CAMERON, E. K.; CHANG, C.-H.; CORTET, J.; EISENHAUER, N.; FRANCO, A. L. C.; FUJII, S.; GEISEN, S.; GONGALSKY, K. B.; GUERRA, C.; HAIMI, J.; HANDA, I. T.; JANION-SCHEEPERS, C.; KARABAN, K.; LINDO, Z.; MATHIEU, J.; MORENO, M. L.; MURVANIDZE, M.; NIELSEN, U. N.; SCHEU, S.; SCHMIDT, O.; SCHNEIDER, C.; SEEBER, J.; TSIAFOULI, M. A.; TUMA, J.; TIUNOV, A. V.; ZAITSEV, A. S.; ASHWOOD, F.; CALLAHAM, M.; WALL, D. H. Global monitoring of soil animal communities using a common methodology. Soil Organisms, v. 94, n. 1, p. 55-68, Apr. 2022.

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5.Imagem marcado/desmarcadoPHILLIPS, H. R. P.; GUERRA, C. A.; BARTZ, M. L. C.; BRIONES, M. J. I.; BROWN, G. G.; CROWTHER, T. W.; FERLIAN, O.; GONGALSKY, K. B.; VAN DEN HOOGEN, J.; KREBS, J.; ORGIAZZI, A.; ROUTH, D.; SCHWARZ, B.; BACH, E. M.; BENNETT, J.; BROSE, U.; DECAËNS, T.; KÖNIG-RIES, B.; LOREAU, M.; MATHIEU, J.; MULDER, C.; VAN DER PUTTEN, W. H.; RAMIREZ, K. S.; RILLIG, M. C.; RUSSELL, D.; RUTGERS, M.; THAKUR, M. P.; VRIES, F. T. de; WALL, D. H.; WARDLE, D. A.; ARAI, M.; AYUKE, F. O.; BAKER, G. H.; BEAUSÉJOUR, R.; BEDANO, J. C.; BIRKHOFER, K.; BLANCHART, E.; BLOSSEY, B.; BOLGER, T.; BRADLEY, R. L.; CALLAHAM, M. A.; CAPOWIEZ, Y.; CAULFIELD, M. E.; CHOI, A.; CROTTY, F. V.; DÁVALOS, A.; DIAZ COSIN, D. J.; DOMINGUEZ, A.; ESTEBAN DUHOUR, A.; VAN EEKEREN, N.; EMMERLING, C.; FALCO, L. B.; FERNÁNDEZ, R.; FONTE, S. J.; FRAGOSO, C.; FRANCO, A. L. C.; FUGÈRE, M.; FUSILERO, A. T.; GHOLAMI, S.; GUNDALE, M. J.; GUTIÉRREZ LÓPEZ, M.; HACKENBERGER, D. K.; HERNÁNDEZ, L. M.; HISHI, T.; HOLDSWORTH, A. R.; HOLMSTRUP, M.; HOPFENSPERGER, K. N.; HUERTA LWANGA, E.; HUHTA, V.; HURISSO, T. T.; IANNONE III, B. V.; IORDACHE, M.; JOSCHKO, M.; KANEKO, N.; KANIANSKA, R.; KEITH, A. M.; KELLY, C. A.; KERNECKER, M. L.; KLAMINDER, J.; KONÉ, A. W.; KOOCH, Y.; KUKKONEN, S. T.; LALTHANZARA, H.; LAMMEL, D. R.; LEBEDEV, I. M.; LI, Y.; JESUS LIDON, J. B.; LINCOLN, N. K.; LOSS, S. R.; MARICHAL, R.; MATULA, R.; MOOS, J. H.; MORENO, G.; MORÓN-RÍOS, A.; MUYS, B.; NEIRYNCK, J.; NORGROVE, L.; NOVO, M.; NUUTINEN, V.; NUZZO, V.; MUJEEB RAHMAN, P.; PANSU, J.; PAUDEL, S.; PÉRÈS, G.; PÉREZ-CAMACHO, L.; PIÑEIRO, R.; PONGE, J.-F.; RASHID, M. I.; REBOLLO, S.; RODEIRO-IGLESIAS, J.; RODRÍGUEZ, M. Á.; ROTH, A. M.; ROUSSEAU, G. X.; ROZEN, A.; SAYAD, E.; VAN SCHAIK, L.; SCHARENBROCH, B. C.; SCHIRRMANN, M.; SCHMIDT, O.; SCHRÖDER, B.; SEEBER, J.; SHASHKOV, M. P.; SINGH, J.; SMITH, S. M.; STEINWANDTER, M.; TALAVERA, J. A.; TRIGO, D.; TSUKAMOTO, J.; VALENÇA, A. W. de; VANEK, S. J.; VIRTO, I.; WACKETT, A. A.; WARREN, M. W.; WEHR, N. H.; WHALEN, J. K.; WIRONEN, M. B.; WOLTERS, V.; ZENKOVA, I. V.; ZHANG, W.; CAMERON, E. K.; EISENHAUER, N. Global distribution of earthworm diversity. Science, v. 366, n. 6464, p. 480-485, Oct. 2019.

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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  18/05/2021
Data da última atualização:  10/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BERNARDO, A. P. DA S.; FERREIRA, F. M. S.; SILVA, A. C. M. DA; PRESTES, F. S.; FRANCISCO, V. C.; NASSU, R. T.; NASCIMENTO, M. DA S. DO; PFLANZER, S. B.
Afiliação:  ANA PAULA DA SILVA BERNARDO, UNICAMP; FELIPE MARINELLI SARAIVA FERREIRA, UNICAMP; ASTRID CAROLINE MUNIZ DA SILVA, UNICAMP; FLÁVIA SOUZA PRESTES, UNICAMP; VANESSA CRISTINA FRANCISCO, UNESP; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; MARISTELA DA SILVA DO NASCIMENTO, UNICAMP; SÉRGIO BERTELLI PFLANZER, UNICAMP.
Título:  Dry-aged and wet-aged beef: effects of aging time and temperature on microbiological profile, physicochemical characteristics, volatile compound profile and weight loss of meat from Nellore cattle (Bos indicus).
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Animal Production Science, v. 61, n. 14, p. 1497-1509, may 2021.
ISSN:  1836-5787
DOI:  https://doi.org/10.1071/AN20120
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Context. Dry-aged beef is a value-added product with a unique flavour. The effects of the dry aging process, in terms of chamber temperature and aging time, have not been described previously for Bos indicus meat. Aims. This study evaluated the effects of aging conditions (method, temperature, time) on the microbiological, physicochemical, volatile compound profile and weight loss characteristics of dry-aged and wet-aged beef from Nellore cattle (Bos indicus). Methods. Beef loins (n = 16) were cut into eight portions and assigned to treatments in a complete block design combining aging method (dry or wet), temperature (2 C or 7 C) and time (21 or 42 days). Key results. Samples dry-aged at 7 C had higher (P < 0.05) weight loss than samples dry-aged at 2 C. Although storage temperature did not affect (P > 0.05) the yield of wet-aged samples, Enterobacteriaceae counts increased (P < 0.05) in the samples stored at 7 C compared with 2 C. Aging for 42 days resulted in greater (P < 0.05) process losses (drip + evaporation + trimming) for both aging methods than aging for 21 days. The pH, moisture content and Warner–Bratzler shear force values were not affected (P > 0.05) by aging method, temperature or time. Qualitative analysis indicated that volatile compounds were affected by aging method and time, but not by aging temperature. Conclusions. The results indicate that higher temperature and longer aging periods cannot be not recommended for either dry or wet aging, owing to the in... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aging time; Dry aging; Nellore cattle; Wet aging.
Thesagro:  Bos Indicus.
Thesaurus NAL:  Beef quality; Temperature.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25324 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00067BER2021.00070
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